על בניה וזוגיות


לעתים קרובות אני פוגש זוגות שחוששים להכנס להליך של בניה או שיפוץ מחשש שמא יפגע הדבר בזוגיות.
הליך הבניה כרוך בלא מעט החלטות המעמידות את הזוגיות במבחן: גיבוש הצרכים (שלו ושלה), בחירת אנשי מקצוע, עבודה מולם, ניהול תקציב, לוחות זמנים, התמודדות עם בעיות לא צפויות, בחירת חומרים, צבעים, רהיטים....ולא תמיד שניהם חושבים אותו דבר.
כל רכישה כרוכה בהוצאה כספית לא מבוטלת , ההיצע מסחרר, והבדלי הטעמים והרצונות עולים וצפים ויחד איתם, לא עלינו, עולות התחשבנויות קודמות, אתה תמיד...את אף פעם לא...וההמשך ברור.
אין ספק שמדובר באירוע מלחיץ ועל כן יש להיערך אליו בהתאם.




הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לעבור את זה בשלום:
לפני הבניה כדאי שתבדקו לקראת מה אתם הולכים, התייעצו עם אנשי מקצוע, עם חברים שבנו או שיפצו, דברו אחד עם השני ושתפו את בן או בת הזוג בכל השאלות וההתלבטויות.
הגדירו מסגרת תקציבית שמקובלת על שניכם.
בחרו אנשי מקצוע טובים שיידעו לנהל את התכנון והבניה וייתנו לכם תמיכה בכל שלבי הבניה.
(למאמר-איך בוחרים אדריכל?)

הכינו רשימות פרוגרמה נפרדות , סכמו את הדברים שעליהם אתם מסכימים והכינו רשימה נפרדת של הדברים עליהם יש לכם חילוקי דעות.
נסו לשאת ולתת על הנושאים השנויים במחלוקת תוך הקשבה וניהול דיאלוג, זוגות שעשו זאת הרוויחו תהליך שסייע להם בכל התחומים הזוגיים. במידת הצורך העלו את חילוקי הדעות בפני האדריכל, ברוב המקרים הוא יוביל אתכם לפשרה שתהיה מקובלת על שניכם.
לעיתים מגיעים אלי זוגות ששניהם, מה לעשות, דומיננטיים ועקשנים, היא רוצה סגנון טוסקאני והוא דווקא מתעקש על סיגנון מודרני, או במקרה אחר שבו הוא רצה גג שטוח והיא, מאז היתה ילדה, חלמה על גג משופע עם רעפים אדומים.
אינני פסיכולוג וגם לא מטפל זוגי, אך מניסיוני כאדריכל שעוסק רבות בתחום הבניה הפרטית, הבחנתי שברבים מהמקרים המאבקים מקצינים כשאחד מבני הזוג אינו קשוב לצרכי השני ומבטל אותו, ואז כל נושא פעוט הופך לזירת התגוששות.
במקרים כאלה (ולא רק בהם) אני מציע לחלק תפקידים, (לדוגמא: אחד אחראי על הבניה והשני על עיצוב הפנים, אחד על התקציב והשני על לוחות הזמנים). חלוקה כזו תורמת לשני בני הזוג שמרגישים שתרמו את חלקם לבניית הקן המשותף.
בזמן הבניה או השיפוץ טבעי הוא שנושא השיחה המרכזי הוא ....הבית. הקבלן שלא עומד בלוחות הזמנים, צבע הריצוף, איכות האיטום, עלות הצנרת, גוון הטיח ועוד.
השתדלו למצוא את הזמן להירגע, לצאת לבילוי משותף, לנסות ולשכוח ולו לשעה קלה את נושא הבניה ולהתרכז בטיפוח הזוגיות.
למדו לוותר, ולהזכיר לעצמכם שהזוגיות והקשר חשובים יותר מכל דבר אחר ובנית הבית נועדה בראש ובראשונה כדי שתיהנו ממנו ותרצו לחזור אליו בגלל האנשים הגרים איתכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

כל הזכויות שמורות

אין לשכפל, להעתיק, לצלם או לאחסן במאגרי מידע כל חלק שהוא מן החומר שבבלוג זה. שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול בבלוג זה אסור בהחלט, אלא באישור מפורש מבעל הבלוג.