בית אבן פרטי כפרי TL - אדריכלות ועיצוב פנים







שנת סיום בניה: 2006
קונסטרוקטור: נחום ליברמן
מפקחת בניה: בתיה סמואלס

כמו דברים רבים אחרים, גם אדריכלות ועיצוב הם עניין של גיאוגרפיה. לכן כשמגיעה משפחת עולים חדשים מארצות הברית, טבעי הוא שיבקשו  לשלב את מה שהכירו עד כה עם מה שמציעה להם ארצם החדשה.

"בית  אבן חמים, ביתי ומחבק, הכי לא הייטקי שאפשר, ממש ההיפך הגמור " הייתה בקשתם. וכשהסכמתי לחרוג מהקו הנקי שאפיין אותי עד לפרויקט זה , יצאנו לדרך.
הדיירים הם זוג בשנות ה 40, ו חמשת ילדיהם. הבת הבכורה לומדת באוניברסיטה וזקוקה ליחידה נפרדת.
גודל המגרש כ 600 מ"ר , שטח הבית כ 300 מ"ר המתפרסים על פני 3 קומות.

המשפחה רגילה הייתה לתפיסת התכנון האמריקאית שבה כל חלל מוגדר ותחום ואילו התפיסה הישראלית דוגלת במיזוג חללים ופתיחתם. בבית הזה שילבתי בין 2 התפיסות. החללים ברורים אך יחד עם זאת תהיה פתיחות, זרימה וקשר עין.  כך למשל חדר המשפחה שבקומת הקרקע הוא אכן חדר לכל דבר, אך יש לו שתי דלתות הזזה גדולות, שעם פתיחתן המלאה נוצר חלל מאוחד עם הסלון.

להמשך קריאה 






הדמיה 1



הדמיה 2


הדמיה 3


כך למשל חדר המשפחה שבקומת הקרקע הוא אכן חדר לכל דבר, אך יש לו שתי דלתות הזזה גדולות, שעם פתיחתן המלאה נוצר חלל מאוחד עם הסלון.
המטבח גדול ומרווח עשוי עץ מלא בשילוב עם רהיט נישה בגוון שמנת עם פטינה. במטבח  2 מקררים ואיזור אכילה יומיומי.
בסמוך למטבח מיקמתי את חדר השירות והגישה אליו נוחה מאזור החניה.
מחדר השירות יש גם יציאה נוחה לתליית הכביסה בחוץ, בנישה בחצר.
פינת האוכל הרחבה אוחדה עם חלל הסלון ובחלל זה תכננתי קמין מחופה באבנים מפירוק.
ריצפת הבית עשויה גרניט פורצלן דמוי טרקוטה בגדלים שונים על מנת לשוות לבית מראה כפרי.

בשל כיווני השמש, הוחלט לתכננן 2 אזורי ישיבה: האחד מלפנים על מנת שניתן יהיה לשבת שם בימי החורף וליהנות מקרני השמש המלטפות וליהנות מנוף פתוח וירוק , אך בקיץ הישיבה בחלק הצפוני עדיפה בהרבה וכאן גם החלק הארי של הגינה.


תכנית קומת קרקע

בקומה העליונה תכננתי 3 חדרי שינה לילדים, כשהחדר הגדול ביניהם יועד זמנית לשני הבנים הצעירים .
מסדרון רחב מקשר בין החדרים כשבצידו האחד נישות לאחסון ובקצהו יציאה בדלת שקופה למרפסת.

בשל העובדה שהבן הגדול שומע מוזיקה  בחדרו בווליום גבוה, התבקשתי ליצור חיץ בין חדר שינה הורים 
למסדרון הקומתי. לשם כך מיקמתי את חדר הרחצה וחדר הארונות בקדמת החדר כך שאזור השינה מבודד.
הקיר שמול דלת חדר ההורים מחופה לבנים מפירוק ופתחתי בו נישות לספרים וחפצי נוי.
מול המיטה ישנן דלתות הזזה ויציאה למרפסת שמשקיפה לנוף הפתוח.
תכנית קומה עליונה

דגש מיוחד שמנו על נושא האחסון, ולכן תוכננו מספר נישות בגדלים שונים היוצרים הפרדה בין חללים ונותנים מענה לצורכי האחסון השונים.




תכנית קומת מרתף

יחידת דיור לילדה הבוגרת שמגיעה בסופי שבוע תוכננה במרתף. היחידה כוללת סלון, מטבח, חדר שינה וחדר רחצה. יחידה זו מופרדת על ידי דלת בכדי שניתן יהיה לשמור על פרטיות. היציאה מהסלון במרתף היא לחצר אנגלית מרווחת שאף ניתן לשבת בה וליהנות מצמחיה מטפסת העוטפת אותה.
באגף הדרומי של המרתף מיקמתי את חדר העבודה של אב המשפחה, שמשמש גם כממ"ד ובצמוד אליו שרותים ומחסן. הכניסה למרתף מתבצעת מתוך הבית ומהחצר האנגלית הקדמית.




חזית קדמית


מבט למרפסת הורים




פינת האוכל





אבנים מפירוק בחיפוי האח שבסלון



מבט למטבח





מבט מהמטבח




מסדרון קומה עליונה



פינה בחדר שינה הורים

אח בנוי



2 comments:

  1. בית יפה. מבואת הכניסה המקורה פה מחושבת כשטח עיקרי או שרות?

    השבמחק

כל הזכויות שמורות

אין לשכפל, להעתיק, לצלם או לאחסן במאגרי מידע כל חלק שהוא מן החומר שבבלוג זה. שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול בבלוג זה אסור בהחלט, אלא באישור מפורש מבעל הבלוג.