בית פרטי מודרני MC - בתהליך בניה



חזית לבריכה

בית במרכז הארץ על מגרש של 500 מ"ר.
שטח בנוי 350 מ"ר, פרוסים על 2 קומות ומרתף.




בית פרטי מודרני UA - בתהליך בניה

 
 


חזית לרחוב

בית פרטי במרכז שתוכנן עבור זוג ושלושת ילדיהם.
גודל המגרש של  500 מ"ר.
גודל השטח הבנוי כ 380 מ"ר פרושים על פני 2 קומות , מרתף ועליית גג.

בית פרטי מודרני DR - בתהליך בניה


                                                                              
חזית קדמית

בית פרטי באבן יהודה הנמצא בתהליכי בניה.
הבית תוכנן עבור זוג ושלושת ילדיהם.
גודל המגרש הוא כ 450 מ"ר, שטח הבית הוא כ- 280 מ"ר הפרושים על פני 3 קומות.
חזית הבית לרחוב מאופקת ומורכבת משלוש תיבות פשוטות.
האחת מחופה טיח אקרילי לבן, השניה מחופה אבן אפורה והשלישית, הממוקמת ביניהן מחופה סרגלי עץ. התיבות שונות אף בגובהן.
האלמנט הקושר ביניהן הוא הקרניז העשוי מקורת פלדה, ומהווה גם כאלמנט הצללה והגנה מפני הגשם.


דו משפחתי מודרני DB - בתהליך בניה


חזית לגינה

חצי מדו משפחתי מודרני בשלבי בניה.
הבית תוכנן עבור זוג ו 2 ילדים, על מגרש של 203 מ"ר ובשטח בנוי של 235 מ"ר.
הבית "יושב" על קווי הבניין כך שלמעשה אחוזי הבניה נוצלו עד תום.
בשל כך, צורת הבית היא תיבה פשוטה, נטולת גריעות ובליטות.
עיצוב החזיתות נעשה על ידי איחוד חלונות באמצעות סרגלי עץ ארז קנדי, כך שמקבלים סטריפ
 וורטיקלי והוריזונטלי של חלונות .


בית פרטי מודרני ES - בתהליך בניה




בית מודרני - חזית קדמית


בית פרטי מודרני בשפלה, מתוכנן למשפחה בת 5 נפשות.
גודל המגרש 445 מ"ר.
הבית מתוכנן במפלסים בשטח כולל של 250 מ"ר.



בית פרטי מודרני IT - אדריכלות ועיצוב פנים


שנת סיום בניה: 2011
קונסטרוקטור: נחום ליברמן
יועץ תאורה: בני טבת
יועץ חשמל: אורן סיני 
מפקח: אבנר חלילי 
צילום: שי אפשטיין

בית פרטי בראשון לציון שנבנה בסיגנון מודרני נקי, שדייריו הם זוג וארבעת ילדיהם.
גודל המגרש הוא כחצי דונם, גודל השטח הבנוי הוא 450 מ"ר הפרושים על פני 3 קומות.
כבר בתחילת התכנון הפרוגרמה הייתה מדויקת וממצה: בית מודרני, מרווח ובעל יעילות אנרגטית גבוהה.
זמן קצר לפני תחילת התכנון סיימתי קורס בבניה ירוקה והייתה זו הזדמנות טובה ליישם חלק מהעקרונות. תחילה נבדקו זוויות השמש בקיץ ובחורף ותכנון הפונקציות בהתאם לכך. מאחר ומסלול השמש
עובר כידוע ממזרח למערב באגף הדרומי, ורום השמש בקיץ גבוה ובחורף נמוך, הוחלט על 
תכנון חלון רחב וגבוה הפונה לדרום במרכז הבית שעובר דרך חלל כפול ומעליו 
תוכנן קרניז עמוק. בקיץ קרינת השמש נחסמת באמצעות הקרניז, אך בחורף ניתן להנות מחומה.

בית פרטי מודרני חם OG - אדריכלות ועיצוב פנים




שנת סיום בניה: 2011
קונסטרוקטור: נחום ליברמן

הבית שאציג כאן נבנה בשכונה וותיקה במרכז ראשון לציון, המגרש שייך היה למשפחה מזה זמן רב  ועליו בנוי בית ישן וקטן  שיועד להריסה. בעלי הבית הם זוג בשנות ה 30 לחייהם ולהם 2 ילדים, האחד בן שנתיים והשני בן חודשיים בלבד. בני הזוג שורשיים, בני המקום, המשך ישיר למקימי ראשון לציון, ביקשו בית מודרני חם. 
גודל המגרש הוא חצי דונם, ועליו התבקשתי לתכנן בית בן 2 קומות בשטח של  כ 270 מ"ר.
כאשר נכנסים לבית מיד מורגשת תחושת המרחב. מול דלת הכניסה ממוקם סלון רחב ידיים , שאגפו השמאלי משמש לאירוח ואגפו הימני  מיועד לפסנתר כנף.
דלתות הזזה רחבות מאפשרות יציאה לגינה מ 2 פאות של הסלון. מימין לכניסה ממוקם המטבח בצורת ח' ובמרכזו אי  צבוע אפוקסי לבן בשילוב עם פורניר אלון. המטבח, כמו רוב פריטי הנגרות
בוצעו ע"י "נגריית ברוך חיים"  משטחי המטבח עשויים אבן קיסר לבנה. המטבח פתוח לפינת האוכל שבמרכזה שולחן מעץ אלון, כיסאות עור לבן ורגלי נירוסטה.  גם מפינת האוכל ניתן לצאת אל אזור הישיבה בחצר. 

בית אבן פרטי כפרי TL - אדריכלות ועיצוב פנים







שנת סיום בניה: 2006
קונסטרוקטור: נחום ליברמן
מפקחת בניה: בתיה סמואלס

כמו דברים רבים אחרים, גם אדריכלות ועיצוב הם עניין של גיאוגרפיה. לכן כשמגיעה משפחת עולים חדשים מארצות הברית, טבעי הוא שיבקשו  לשלב את מה שהכירו עד כה עם מה שמציעה להם ארצם החדשה.

"בית  אבן חמים, ביתי ומחבק, הכי לא הייטקי שאפשר, ממש ההיפך הגמור " הייתה בקשתם. וכשהסכמתי לחרוג מהקו הנקי שאפיין אותי עד לפרויקט זה , יצאנו לדרך.
הדיירים הם זוג בשנות ה 40, ו חמשת ילדיהם. הבת הבכורה לומדת באוניברסיטה וזקוקה ליחידה נפרדת.
גודל המגרש כ 600 מ"ר , שטח הבית כ 300 מ"ר המתפרסים על פני 3 קומות.

המשפחה רגילה הייתה לתפיסת התכנון האמריקאית שבה כל חלל מוגדר ותחום ואילו התפיסה הישראלית דוגלת במיזוג חללים ופתיחתם. בבית הזה שילבתי בין 2 התפיסות. החללים ברורים אך יחד עם זאת תהיה פתיחות, זרימה וקשר עין.  כך למשל חדר המשפחה שבקומת הקרקע הוא אכן חדר לכל דבר, אך יש לו שתי דלתות הזזה גדולות, שעם פתיחתן המלאה נוצר חלל מאוחד עם הסלון.

בית פרטי מודרני GD - אדריכלות





שנת סיום בניה: 2006
קונסטרוקטור: גיא לוקץ'

בפגישתנו הראשונה הכרתי זוג  שהתגורר במבשרת ציון וביקש לבנות את ביתו במושב מסילת ציון (בסמוך לשער הגיא).
לבני הזוג, שזוהי חווית בניה ראשונה עבורם, 2 ילדים קטנים, האחד בן 3 והשניה זה עתה נולדה.
גודל המגרש 600 מ"ר,  בצורת טרפז ונמוך בגובה קומה מכביש הגישה. 
השטח הבנוי המבוקש  כ 280 מ"ר הפרושים על פני 2 קומות ובנוסף לכך גלריה בגודל 40 מ"ר.
מעבר לדרישות הפונקציונאליות השונות, נדרשתי לתכנן יחידה נפרדת לאבי האישה, שיגור בסמיכות אליהם אך יחד עם זאת בפרטיות מקסימאלית לשני הצדדים.
כמו כן נדרשתי לתכנן בית "לא סימטרי, מיוחד ושונה בעל חלל גבוה ופתוח לנוף".


הבית תוכנן כשמפלס הכניסה שלו  בן 170 מ"ר מחולק לשני אגפים.
אגף ציבורי: מטבח, פינת אוכל וסלון
אגף פרטי: סוויטת הורים, 2 חדרי ילדים, אמבטיה וחדר משפחה.
תנאי הטופוגרפיה במקום הכתיבו ששלושה רבעים מהמגרש יהיו במפלס הנ"ל ואילו הרבע האחרון, יהיו נמוך יותר. הוחלט שבמפלס הנמוך יקבל הסב את יחידת הדיור הנוספת.

דו משפחתי מודרני SM - אדריכלות ועיצוב פנים




שנת סיום בניה: 2011
קונסטרוקטור: שי פורמן

ב 2009 הגיע אלי זוג צעיר שרצה לבנות את ביתו , על מגרש ששייך למשפחה וזהו ביתם הראשון.
מדובר בחצי מדו משפחתי על מגרש בגודל 310 מ"ר.הדרישה הייתה לבית בן 2 קומות בשטח בנוי של 125 מ"ר בקומת קרקע ו 90 מ"ר בקומה עליונה.
בתחילת התכנון לבני הזוג היו 2 ילדים - האחד בן שנתיים וחצי והשני בן חודש בלבד. 
מעבר לדרישות הפונקציונליות עלו מספר נקודות חשובות: 
בית מודרני, ניצול מקומות אחסון, חלונות גדולים, חלל כפול ובית קל לתחזוקה.
כשהדגש הוא על פרקטיות ונוחות.

כל הזכויות שמורות

אין לשכפל, להעתיק, לצלם או לאחסן במאגרי מידע כל חלק שהוא מן החומר שבבלוג זה. שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול בבלוג זה אסור בהחלט, אלא באישור מפורש מבעל הבלוג.