בית פרטי מודרני DS - בתהליך בניה


חזית לרחוב
שנת סיום בניה: 2017
קבלן שלד: ג'אמל אבו דיב
קבלן גמר: דניאל ששון


בית במרכז הארץ על מגרש של 329 מ"ר.
שטח בנוי 307 מ"ר, פרוסים על 2 קומות ומרתף.

להמשך קריאה





בני הזוג בשנות ה 50 לחייהם פנו אלי לאחר שראו עבודה קודמת שלי באותה שכונה. 
הבית ישמש אותם ואת  2 ילדיהם הבוגרים. תחום העיסוק של בני הזוג הוא עבודות גמר בבניה ועל כן הדרישה היתה לגמרים לא סטנדרטיים.
שער הכניסה מוקם שלא מול דלת הכניסה על מנת ליצור חווית כניסה .  
5 מדרגות הבנויות כפלטות מרחפות כשמסביבן צמחיה עשירה (יתכן גם אלמנט מים ) יובילו אותנו למבואת הכניסה.
התיבה השמאלית תחופה ב"טרספה" (טרספה - לוחות HPLׂ) בגימור טאפ ובגוון בז' עדין, בשילוב של סרגלי אלומיניום בגימור דמוי עץ , דלת הכניסה תחופה בזכוכית שחורה עם דוגמה עדינה, וחלק מהבית יחופה טיח אקרילי לבן שבור.

מעל דלת הכניסה ייבנה קרניז בטון שיחופה בטיח אקרילי בגוון בורדו עז.
מעל הקרניז יצרתי חריצים בגדלים משתנים עבור מרפסת הכביסה.
כתשובה לקרניז האדום יצרתי את חלון המדרגות האנכי שנמשך מתחתית הבית ועד לתקרה העליונה.


חזית מודרנית





 סרטון הדגמה


קומת הקרקע:

בקומה זו תכננתי את הסלון ופינת האוכל ברצף . חדר עבודה בעל קיר שקוף פונה לפינת האוכל.
הרעיון היה ליצור סביבת עבודה נעימה שלא תהיה מנותקת מהבית .  
מעל חלק מהסלון וכהמשך למדרגות תכננתי חלל כפול.
באגף השני מיקמתי את המטבח שאליו צמוד מזווה. מהמטבח יש יציאה ישירה לאיזור האירוח החיצוני.
חלון אופקי צר מאוורר את שרותי האורחים והמזווה.




תכנית קומת קרקע


מדרגות בטון בכניסה



קומת המרתף:

במרתף תוכננו 2 יחידות לילדים הבוגרים בגילאי ה 20 המוקדמות שלהם.
כל יחידה בגודל של 40 מ"ר וכוללת איזור שינה, אירוח, מטבחון וחדר רחצה.
טלוויזיה מסתובבת מוקמה בין המיטה לספה.
היחידות מאווררות באמצעות חצרות אנגליים.
במפרק שבין 2 היחידות מוקם הממ"ד וחדר הכביסה.


תכנית מרתף

קומה עליונה :

בקומת החדרים תוכננה סוויטת הורים מפנקת הכוללת חדר שינה, חדר ארונות,
חדר רחצה ומרפסת.
באגף השני תוכנן חדר אורח הכולל חדר רחצה צמוד.
 בין שני האגפים יצרתי חלל כפול שנועד להפריד את האגפים ולהעשיר את החלל.

תכנית קומת חדרים

קומת הגג:

דרישתם של הלקוחות לבריכה לא יכלה להתממש בשל גודלו של המגרש ועל כן הצעתי בריכה על הגג.
ההצעה התקבלה והבריכה מוקמה כך שמסביב לה נוכל לבנות במת דק גדולה ככל הניתן.
יצרתי הפרדה בין הבמה לאיזור הטכני ע"י ערוגת נוי עם צמחיה עשירה וגבוהה.
בריכה על הגג

החזית האחורית תוכננה כך שהגג העליון מהווה קירוי לאיזור האירוח החיצוני.
החזית משלבת פרשנות מודרנית למשרבייה המסורתית הכוללת סרגלי אלומיניום היוצרים מבנה
שתי וערב לא סימטרי.
הקרניז הבנוי מגיע לכאן ומאחד את חלקי הבית.
קיר הטלוויזיה "צומח" מהסלון ועולה אל מרפסת ההורים.
בגג המבנה מוקם מעקה זכוכית שתוחם את איזור הבריכה.
 

חזית לגינה



חזית קדמית לקראת סוף בניה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

כל הזכויות שמורות

אין לשכפל, להעתיק, לצלם או לאחסן במאגרי מידע כל חלק שהוא מן החומר שבבלוג זה. שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול בבלוג זה אסור בהחלט, אלא באישור מפורש מבעל הבלוג.