דו משפחתי מודרני SM - אדריכלות ועיצוב פנים




שנת סיום בניה: 2011
קונסטרוקטור: שי פורמן

ב 2009 הגיע אלי זוג צעיר שרצה לבנות את ביתו , על מגרש ששייך למשפחה וזהו ביתם הראשון.
מדובר בחצי מדו משפחתי על מגרש בגודל 310 מ"ר.הדרישה הייתה לבית בן 2 קומות בשטח בנוי של 125 מ"ר בקומת קרקע ו 90 מ"ר בקומה עליונה.
בתחילת התכנון לבני הזוג היו 2 ילדים - האחד בן שנתיים וחצי והשני בן חודש בלבד. 
מעבר לדרישות הפונקציונליות עלו מספר נקודות חשובות: 
בית מודרני, ניצול מקומות אחסון, חלונות גדולים, חלל כפול ובית קל לתחזוקה.
כשהדגש הוא על פרקטיות ונוחות.

להמשך קריאה 





הדמיה 2


קומת קרקע:
שביל הכניסה לבית המחופה אבן אפורה בפסים רוחביים בדוגמת דק, מוביל ל 3 מדרגות רחבות כשהשנייה מביניהן הופכת למשטח שבו ביקשו בני הזוג להציב שולחן לאירוח לא פורמלי.  
המבואה החיצונית לבית מקורה על ידי הקומה שמעל ודלת הכניסה לבית בגוון אלומיניום טבעי.
בין דלת הכניסה לחניה תוכננה אדנית בנויה כדי ליצור הפרדה. כשדלת הכניסה הראשית נפתחת המבט ממשיך עד לדלתות היציאה לגינה. ומשמאל לכניסה ממוקם המטבח. זהו מטבח ר' ואי במרכזו.
המטבח לבן ורק הקלאפה עשויה זכוכית בדוגמת עץ אלון . מקרר SBS ושתי יחידות גבוהות מצידיו ממוקמים בנישה בצלע הקצרה של המטבח. חלון פינתי גדול שוטף את המטבח באור יום. המטבח מחופה באבן קיסר לבנה , הכיור סילי גרניט בגוון זהה, וכיריים קרמיים.
בין המטבח למדרגות תוכנן דיר הפרדה דקורטיבי ועליו קונסולה מרחפת מאגוז אמריקאי ומעליה מראה עגולה צבועה בכסף. משני צידי המראה מנורות קיר.
המטבח פתוח לפינת האוכל שממוקמת ביחד עם הסלון בחלל אחד פתוח.




תכנית קומת קרקע

דלתות הזזה לכל רוחב הבית מובילות אותנו למשטח חיצוני מקורה, הן על ידי הקומה שמעל והן על ידי פרגולה.
המשטח החיצוני גם פה, מרוצף באבן טבעית אפורה בדוגמת פסים ברחבים שונים.
ספת עור באורך 3 מטרים  בגוון אפור מעונן, עם תיפורים חיצוניים ממוקמת מול מסך הטלוויזיה ולצידה ספת שזלונג נוחה ומפנקת.
הטלוויזיה שקועה באלמנט גבס מעוצב בגוון גרפיט ובו ניתוקים רוחביים מאלומיניום . הקיר הזה נועד למשוך את המבט כלפי מעלה, לחלל הכפול ולקומה העליונה.המזנון התלוי שמתחת למסך צבוע בתנור בגוון גרפיט.
מנורת רונדו גדולה תלויה באלכסון מוסיפה אף היא לתחושת הגובה ומושכת אף היא את המבט.
מימין לכניסה ממוקם הממ"ד ולידו שרותי אורחים. החלל שמתחת למדרגות נוצל לטובת אחסון.
הקומה מרוצפת בגרניט פורצלן אפור בגודל 80X80, ובשרותי האורחים הקירות לבנים ורק הקיר האחורי שחור משולב בתוך מראה.
מדרגות העליה לקומה העליונה מחופות בזלת אפורה כהה שמשתלבת היטב עם גוון הגרפיט של גיר הטלוויזיה. זכוכית קליר משמשת כמעקה למדרגות ולמסדרון קומה עליונה.
כל תקרת הקומה מונמכת ובתוכה נשתלו גופי גבס שקועים  גופי התאורה משולבים תאורת QR דרמטית, תאורת לדים ו T5.
  


קומה עליונה:

 בקומה זו מוקמו חדרי השינה של 2 הבנים , חדר אמבטיה כללית , חדר כביסה ומרפסת כביסה, חדר שינה הורים הכולל חדר ארונות, מקלחת ומרפסת.
החדרים רוצפו בפרקט סינתטי ופנלים לבנים וכל השאר בגרניט פורצלן אפור כמו בקומת הקרקע.
חדר האמבטיה הכללי רוצף בגרניט אפור והקירות באריחים לבנים 90X30.
רק מאחורי האסלה חופה הקיר בפסיפס זכוכית אפור.
חדר השרות מרווח וכולל בנוסף למכונת כביסה ומייבש, כיור וארון אחסון גדול. ממנו יוצאים למרפסת תליית כביסה.


תכנית קומה עליונה

הבית בסגנון מודרני, בעל קווים נקיים וברורים, בגמר שליכט ב 2 גוונים: אפור ולבן שבור.
האלומיניום בגוון טבעי.



תמונות הבית יצורפו בהמשך...



5 תגובות:

  1. יפה מאד אבל איפה התמונות מן האמת

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר תמונות של הבית מעניין איך נראה במציאות

      מחק
  2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  3. באמת מקסים, מעניין יהיה לראות את התמונות במציאות

    השבמחק
  4. יפה. היכן בלוני הגז?

    דני.

    השבמחק

כל הזכויות שמורות

אין לשכפל, להעתיק, לצלם או לאחסן במאגרי מידע כל חלק שהוא מן החומר שבבלוג זה. שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול בבלוג זה אסור בהחלט, אלא באישור מפורש מבעל הבלוג.