בית פרטי מודרני IT - אדריכלות ועיצוב פנים 2011





שנת סיום בניה: 2011
קונסטרוקטור: נחום ליברמן
יועץ תאורה: בני טבת
יועץ חשמל: אורן סיני 
מפקח: אבנר חלילי 
צילום: שי אפשטיין

בית פרטי בראשון לציון שנבנה בסיגנון מודרני נקי, שדייריו הם זוג וארבעת ילדיהם.
גודל המגרש הוא כחצי דונם, גודל השטח הבנוי הוא 450 מ"ר הפרושים על פני 3 קומות.
כבר בתחילת התכנון הפרוגרמה הייתה מדויקת וממצה: בית מודרני, מרווח ובעל יעילות אנרגטית גבוהה.
זמן קצר לפני תחילת התכנון סיימתי קורס בבניה ירוקה והייתה זו הזדמנות טובה ליישם חלק מהעקרונות. תחילה נבדקו זוויות השמש בקיץ ובחורף ותכנון הפונקציות בהתאם לכך. מאחר ומסלול השמש
עובר כידוע ממזרח למערב באגף הדרומי, ורום השמש בקיץ גבוה ובחורף נמוך, הוחלט על 
תכנון חלון רחב וגבוה הפונה לדרום במרכז הבית שעובר דרך חלל כפול ומעליו 
תוכנן קרניז עמוק. בקיץ קרינת השמש נחסמת באמצעות הקרניז, אך בחורף ניתן להנות מחומה.

להמשך קריאה 

מיד עם הכניסה לבית נפתח חלל גדול שאגפו המערבי פתוח לגינה במלואו כך שהתחושה היא שהחלל ממשיך
החוצה לגינה ולבריכה.
קרוי היציאה המערבית מתבצע על ידי הקומה העליונה המרחפת מעליה ובנוסף על כך סוכך חשמלי שמקרה
חלק מהבריכה.
משמאל למבואת הכניסה ממוקם המטבח בצורת ח' ובמרכזו אי המשמש לעבודה ואכילה יומיומית . המטבח
כמו שאר עבודות הנגרות בבית בוצעו ע"י "נ.ר חרשי עץ". המטבח מרווח ומפנק בגמר צבע אפוקסי לבן וללא ידיות, משטח העבודה סטארון לבן של חברת "אופוס" ועל הקירות זכוכית לבנה. קולט האדים מודרני ומסך הLCD הקבוע בחיפוי הזכוכית משלימים את האווירה במטבח.
בין המטבח לסלון מוקמה פינת האוכל, ומעליה חלל כפול. החלון הגבוה מחדיר הרבה אור לבית דרך אזור זה.
חלקו העליון של החלון נפתח חשמלית על מנת לשחרר אוויר חם שכידוע שואף לעלות למעלה.
אזור הישיבה בחדר המגורים מחולק לשניים, אזור האירוח הכולל טלוויזיה ופינת הסבה הסמוכה 
לקמין מודרני וספרייה. תקרת הגבס והתאורה הסמויה מגדירים את האזור ומבדלים אותו משאר החלל.
בסלון כמו בשאר החדרים תריסי גלילה סמויים וגוון האלומיניום טבעי.
עבודות האלומיניום בבית זה בוצעו ע"י "אלרון תעשיות אלומיניום"

מימין למבואה ממוקמים שרותי האורחים. החדר מחופה באריחים לבנים מבריקים מלבד
הקיר האחורי שמחופה אריחים שחורים דמויי מראה. המשטח והכיור עשויים סטארון לבן
והארון עשוי עץ ומחופה פורניר אלון שטרייף. ככלל, נבחרה סקאלת צבעים מצומצמת בכל 
הבית על מנת להעצים את תחושת המינימליזם. הגוונים שנבחרו הם: אפור,לבן,שחור ועץ אלון.
גרם מדרגות קונזוליות מעץ אלון מוביל לקומה עליונה ולקומת המרתף. במרכז המדרגות 
מעלית בעלת דלת שקופה.








החלל מחומם באמצעות מערכת חימום תת רצפתי הפועלת בעזרת משאבות חום של 
חברת "אקוטק", המערכת בעלת יעילות אנרגטית גבוהה מאוד ועל כן היא חסכונית ביותר.
מערכת המיזוג מסוג VRF יעילה מאוד וחסכונית בחשמל.
קירות הבית עשויים 3 שכבות: בלוק 20 בחוץ, בתווך רונדופן 3 ס"מ לבידוד ובפנים בלוק 7,
סה"כ עובי הקיר הוא 30 ס"מ. כל התאורה בבית היא תאורה חסכונית מסוג לד או T5.

בקומה העליונה מוקמו 3 חדרי ילדים הכוללים חדר רחצה צמוד לכל אחד 
וסוויטת הורים מפנקת .
בנוסף על כך ישנו חדר שירות ומרפסת שירות.
במסדרון העליון הצופה לחלל הכפול הרצפה מחופה גרניט פורצלן זהה לקומת הקרקע 
ובחדרים הרצפה מחופה בפרקט סינתטי של חברת "אלפא פרקטים".





בכל שטחי המעבר שולבו ארונות אכסון בצבע לבן, על מנת שישתלבו בגוון הקיר. 
בצידו המזרחי המסדרון נפתח למרפסת רחבה הממוקמת מעל דלת הכניסה.
המעקה במסדרון, כמו במרפסת הוא מעקה זכוכית וזאת על מנת לשמור על מראה נקי ומינימליסטי.
עבודות הזכוכית בבית בוצעו ע"י "דייב עיצובים" .
בקומת המרתף ממוקם קולנוע ביתי מרווח הכולל מקרן, מסך הקרנה ומטבחון בנוסף

לחדר כושר מאובזר.

הכניסה לחדר הכושר דרך דלתות זכוכית. חדרה של הילדה הבוגרת ממוקם בקומה זו 

שמוקפת חצר אנגלית משני צידיה.

במרתף ממוקם ממ"ד גדול שמשמש כחדר ספרייה.







בהתאם לדרישת הלקוחות, חצר הבית תוכננה כך שברובה תהיה מרוצפת דק ומעט מאוד גינון. לצורך כך נבחר דק סינתטי של חברת "i-wood",שלמעשה לא זקוק לתחזוקה ועשוי קליפות קוקוס וחומרים 

ממוחזרים, כך שהוא גם יפה וגם ירוק.
 בריכת שחיה מפנקת ממוקמת לצד מטבח גינה מאובזר הכולל ישיבה בכיסאות בר.





חיפוי אבן טבעית בגוון אפור יחד עם טיח אקרילי בהיר וסרגלי עץ סידר 



חיפוי בסרגלי עץ סידר על רקע סרגלי האלומיניום בשער

 


הרמוניה של חומרים טבעיים בכניסה לבית 



קרניז הצללה מעל החלונות בחזית הדרומית 



מטבח לבן ואי משולב עם אלון שטרייף 



תאורה סמויה וניתוקים בתקרת הגבס 



מעלית ומדרגות מרחפות 



פינת ההסבה והקמין 



החלל הכפול מעל שולחן האוכל



מבט מהקומה השניה 



חדר שינה הורים 



פרט גב מיטה 



מבט מהבריכה 



דק עץ מחומרים ממוחזרים ובריכת שחיה 




פינת ההסבה 



שולחן אוכל מעץ אלון מבוקע 



שרותי אורחים 



התאורה משרטטת את החלל ומגדירה אזורים 



גופי התאורה העגולים מושכים את המבט לקומה העליונה 



שרטוט החלל על ידי התאורה הסמויה 



מבט לעבר הקומה העליונה 



מדרגות מרחפות ומעקה זכוכית 



השתקפויות



תאורה רכה 




לצפייה בבית נוסף בתכנון משרדי: אל מול הנוף ההררי







2 comments:

  1. ואוו פשוט מדהים!
    הייתי רוצה לראות זאת במציאות

    השבמחק
  2. מדהים מה אפשר לעשות עם תאורה

    השבמחק

כל הזכויות שמורות

אין לשכפל, להעתיק, לצלם או לאחסן במאגרי מידע כל חלק שהוא מן החומר שבבלוג זה. שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול בבלוג זה אסור בהחלט, אלא באישור מפורש מבעל הבלוג.