בית פרטי מודרני חם OG - אדריכלות ועיצוב פנים




שנת סיום בניה: 2011
קונסטרוקטור: נחום ליברמן

הבית שאציג כאן נבנה בשכונה וותיקה במרכז ראשון לציון, המגרש שייך היה למשפחה מזה זמן רב  ועליו בנוי בית ישן וקטן  שיועד להריסה. בעלי הבית הם זוג בשנות ה 30 לחייהם ולהם 2 ילדים, האחד בן שנתיים והשני בן חודשיים בלבד. בני הזוג שורשיים, בני המקום, המשך ישיר למקימי ראשון לציון, ביקשו בית מודרני חם. 
גודל המגרש הוא חצי דונם, ועליו התבקשתי לתכנן בית בן 2 קומות בשטח של  כ 270 מ"ר.
כאשר נכנסים לבית מיד מורגשת תחושת המרחב. מול דלת הכניסה ממוקם סלון רחב ידיים , שאגפו השמאלי משמש לאירוח ואגפו הימני  מיועד לפסנתר כנף.
דלתות הזזה רחבות מאפשרות יציאה לגינה מ 2 פאות של הסלון. מימין לכניסה ממוקם המטבח בצורת ח' ובמרכזו אי  צבוע אפוקסי לבן בשילוב עם פורניר אלון. המטבח, כמו רוב פריטי הנגרות
בוצעו ע"י "נגריית ברוך חיים"  משטחי המטבח עשויים אבן קיסר לבנה. המטבח פתוח לפינת האוכל שבמרכזה שולחן מעץ אלון, כיסאות עור לבן ורגלי נירוסטה.  גם מפינת האוכל ניתן לצאת אל אזור הישיבה בחצר. 

להמשך קריאה

 בין הסלון לפינת האוכל מיקמתי קמין מודרני פינתי שמחמם את כל קומת הכניסה.
מעל אזור המבואה ישנו חלל כפול שמעצים את החלל והופך אותו לתלת ממדי. גשרון עץ מחבר בין  2 האגפים בקומה העליונה ותורם רבות ליצירת חלל עשיר.

משמאל לדלת הכניסה ממוקמים שרותי האורחים, שהכניסה אליהם מוצנעת ובהמשך נגיע לממ"ד, שמשמש כעת כחדר משחקים ולאחר שהילדים יגדלו, יהפוך לחדר עבודה לבעלת הבית.
מהלכו הראשון של גרם המדרגות מרחף ובנוי כמדרגות קונזוליות ממתכת מחופה בעץ.
המהלך השני של המדרגות בנוי כגרם מדרגות על יציקת בטון ומתחתיו מחסן.

אחת הדרישות העקרוניות הייתה להשאיר מס' עצים וותיקים בחלקו האחורי של הבית, סיבה זו, ביחד עם צורתו הטרפזית של המגרש הובילו אותי לתכנן את הסלון ופינת האוכל כך שהיציאה מהם תוביל לגינה גדולה וירוקה.

בשל תחביבו של בעל הבית, שבין השאר אוסף מכוניות ישנות, תוכנה גישה לרכב בחלקו המערבי של המגרש, כך שניתן יהיה לנהוג את הרכבים עד למחסן כלים גדול המצוי בפינת המגרש.


תכנית קומת קרקע

בקומה העליונה מיקמתי 3 חדרי ילדים ,סוויטת הורים, חדר אמבטיה כללי, חדר שרות ומרפסת כביסה.
סוויטת ההורים מרווחת וממנה ניתן לצאת למרפסת דק המשקיפה על חלקו האחורי של המגרש.
מרפסת נוספת מצויה בחלקו הקדמי של הבית וניתן לצאת אליה מאחד החדרים.

על פי דרישת הזוג תוכננה האמבטיה הכללית כך שניתן להיכנס אליה משני כיוונים, מהמסדרון
ומאחד מחדרי הילדים.
על הגשרון שמחבר בין 2 אגפי הקומה, מוקמו 3 גופי תאורה רצפתיים היוצרים אווירה דרמטית בערב.

חומרים:
רצפת הבית עשויה שיש מלוטש של "שיש ישראל", בחדרים פרקט סינתטי, קירות הבית הפנימיים בגוון שמנת בהיר, רב הנגרות המוזמנת מעץ בוצ'ר אלון, החלונות מאלומיניום בגוון טבעי, הריצוף החיצוני מאבן טרוורטין מוברשת וחיפוי הבית החיצוני הוא אבני כורכר נסור ביחד עם טיח אקרילי בגוון בהיר.
בכל הבית בוצעה הנמכת גבס דקורטיבית שמסתירה את מערכת מיזוג האוויר ובתוכה שוקעו גופי התאורה מסוג QR. התאורה הספציפית הזו יוצרת אלומות אור ולכן היא דרמטית. בנוסף לגופים הללו תוכננה תאורה סמויה היקפית על ידי סרט לדים, ותאורת T5 במטבח. תקרת הגבס מנותקת מהקירות ונוצרת תחושה של קלילות.




תכנית קומה עליונה

הדמיית חזית קדמית

הדמיית חזית אחורית


מרפסת בחזית קדמית



מבט משער הכניסה


שילוב כורכר נסור וטיח אקרילי

פרט כרכוב ופרגולה

תמונות נוספות יופיעו בהמשך....


תגובה 1:

  1. אני כרגע סטודנטית להנדסאית אדריכלות ונהנתי מאוד
    טעם מיוחד, בשילוב מודרני מדהים.

    השבמחק

כל הזכויות שמורות

אין לשכפל, להעתיק, לצלם או לאחסן במאגרי מידע כל חלק שהוא מן החומר שבבלוג זה. שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול בבלוג זה אסור בהחלט, אלא באישור מפורש מבעל הבלוג.