בית אבן פרטי כפרי TL - אדריכלות ועיצוב פנים 2006







שנת סיום בניה: 2006
קונסטרוקטור: נחום ליברמן
מפקחת בניה: בתיה סמואלס

כמו דברים רבים אחרים, גם אדריכלות ועיצוב הם עניין של גיאוגרפיה. לכן כשמגיעה משפחת עולים חדשים מארצות הברית, טבעי הוא שיבקשו  לשלב את מה שהכירו עד כה עם מה שמציעה להם ארצם החדשה.

"בית  אבן חמים, ביתי ומחבק, הכי לא הייטקי שאפשר, ממש ההיפך הגמור " הייתה בקשתם. וכשהסכמתי לחרוג מהקו הנקי שאפיין אותי עד לפרויקט זה , יצאנו לדרך.
הדיירים הם זוג בשנות ה 40, ו חמשת ילדיהם. הבת הבכורה לומדת באוניברסיטה וזקוקה ליחידה נפרדת.
גודל המגרש כ 600 מ"ר , שטח הבית כ 300 מ"ר המתפרסים על פני 3 קומות.

המשפחה רגילה הייתה לתפיסת התכנון האמריקאית שבה כל חלל מוגדר ותחום ואילו התפיסה הישראלית דוגלת במיזוג חללים ופתיחתם. בבית הזה שילבתי בין 2 התפיסות. החללים ברורים אך יחד עם זאת תהיה פתיחות, זרימה וקשר עין.  כך למשל חדר המשפחה שבקומת הקרקע הוא אכן חדר לכל דבר, אך יש לו שתי דלתות הזזה גדולות, שעם פתיחתן המלאה נוצר חלל מאוחד עם הסלון.

להמשך קריאה 


כל הזכויות שמורות

אין לשכפל, להעתיק, לצלם או לאחסן במאגרי מידע כל חלק שהוא מן החומר שבבלוג זה. שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול בבלוג זה אסור בהחלט, אלא באישור מפורש מבעל הבלוג.